kinder-zwemgroep

Vrijzwemmen heeft een zwemgroep voor kinderen vanaf 5 jaar.
Diploma zwemgroep Drijfsijs

Na Pasen 2018 start een volgende groep. De inschrijving hiervoor is geopend.

Twee jaar lang doen de kinderen kinderen mee aan een wekelijkse zwemles van een uur. De groep blijft de volle twee jaar bij elkaar en heeft les van twee vaste instructeurs.
Het begin van het traject staat in het teken van je volledig op je gemak voelen in het water én tijdens de zwemles. Hierbij ondersteunen we de kinderen om in het water zichzelf goed te coördineren. Hierdoor leren ze optimaal drijven en verwerven ze een goede basis om later op een ontspannen en krachtige manier de zwemlagen eigen te maken. Tijdens het traject krijgen de kinderen op drie momenten een medaille: het vosje (speelsheid en behendigheid), de uil (wijsheid en zin om te ontdekken) en de zalm (kracht en uithoudingsvermogen). Samen vormen deze drie dieren het fantasie-dier ‘drijfsijs’.
Aan het einde zwemmen alle kinderen tegelijkertijd af, ieder op zijn individueel behaalde niveau, voor het diploma ‘vrijzwemmen’. De ouders krijgen een uitgebreid overzicht van welk niveau hun kind behaald heeft voor de verschillende zwemslagen en de verschillende speciale vaardigheden (duiken, watertrappen, voetwaards zakken etc.).
Aan het einde van het traject zijn (tot nu toe) alle kinderen volledig zwemvaardig, Gedurende de twee jaar ontvangen de ouders meerdere keren een kort verslag van hoe hun kind het doet tijdens de les en hoe het zich ontwikkeld. We streven ernaar elk kind werkelijk te zien en te ondersteunen; als nodig delen we onze observaties met de betreffende ouders en waarderen de feedback van de ouders hierin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.