workshops en cursussen

Vrij zwemmen
Leer ontspannen, krachtig en met meer plezier zwemmen.
Ervaar ondersteuning waar je maar heen gaat………zwem je vrij.

Kijk in de agenda voor meer informatie over en de data van de komende workshops en cursussen.

Zwemmen biedt de kans om te werken aan en te genieten van een goede fysieke en mentale gezondheid. Vrijzwemmen biedt je een techniek om makkelijker en fijner te leren; niet alleen leer je gracieus en efficiënt zwemmen, ook zal het je helpen met andere dingen in je leven evenwichtiger om te gaan.
In de lessen leer je het zwemmen zo te benaderen dat je inzicht verwerft, en oefent in hoe je jezelf het beste ondersteund om op een ontspannen manier de benodigde technische vaardigheden eigen te maken. Waarom zou je daar willen gaan waar je niet ondersteunt bent?
Hiertoe maken we gebruik van allerlei oefeningen uit verschillende zwemmethodes zoals Total Immersion, The Shaw Method of Swimming en The Pose Method. De Alexandertechniek is doorgaand de leidraad in de lessen. In de Alexandertechniek komen de indirecte aanpak van het verbeteren door het verkeerde te voorkomen én de wens om toegang te krijgen tot de directe sleutel, het inzicht in hoe coördinatie werkt, samen.

“ In de lessen kwam ik erachter dat ik eigenlijk alsmaar hetzelfde deed omdat ik te veel met goed willen zwemmen bezig was. Ik heb geleerd dichter bij mezelf te blijven. Hierdoor ervaar ik veel meer wat er gebeurd. Elke keer dat ik nu ga zwemmen leer ik iets en heb daardoor mijn zwemtechniek enorm verbeterd” (Jolie, deelnemer voorjaar 2015).

De cursussen hebben een maximaal aantal van 8 deelnemers. Hierdoor krijgt elke deelnemer voldoende individuele begeleiding. De cursussen worden gegeven in het warme zwembad van revalidatiekliniek Reade op de Overtoom in Amsterdam.

De cursussen vinden plaats op woensdag- en vrijdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur.
Deelname aan een cursus van 5 avonden van 1 uur kost € 135,-.

Kijk in de agenda voor meer informatie en de specifieke data.

Ook verzorgen wij cursussen en workshops op maat voor bedrijven en instellingen. Deze kunnen eventueel worden gecombineerd met workshops Alexandertechniek, ergonomie en/of hardlopen.