kinder-zwemgroep

Vrijzwemmen heeft zwemgroepen voor kinderen vanaf 5 jaar.
Sinds 2012 leren wij kinderen op een ontspannen, leuke en goed uitgedachte manier van het water genieten en volledig zwemvaardig worden. De kinderen zwemmen na twee jaar een wekelijkse zwemles af voor hun Vrijzwemmen diploma.

zwemrooster:
dinsdag van 17.00 tot 18.00 – basisgroep: start tot afzwemmen
dinsdag van 18.00 tot 19.00 – basisgroep: start tot afzwemmen
vrijdag van 16.00 tot 17.00 – basisgroep eerste jaar: start tot overgang naar tweede jaar
vrijdag van 17.00 tot 18.00 – basisgroep tweede jaar: tot afzwemmen
vrijdag van 18.00 tot 19.00 – gevorderdengroep
(vrijdag van 19.00 tot 20.00 – zwemslag specifieke workshops voor volwassenen)

start nieuwe groepen
dinsdag van 17.00 tot 18.00 – rond meivakantie (april/mei) 2025
dinsdag van 18.00 tot 19.00 – rond de herfstvakantie (oktober) 2024
vrijdag van 16.00 tot 17.00 -rond meivakantie (april/mei) 2025
vrijdag van 18.00 tot 19.00 – zodra er plekjes vrij zijn
(vrijdag van 19.00 tot 20.00 – ongeveer elke 5 weken een nieuwe cursus)

Gevorderden zwemgroep
Op vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur hebben we een gevorderden groep voor kinderen die al een diploma hebben. We werken aan het opfrissen van zwemvaardigheden en het verbeteren en aanleren van zwemtechniek en nieuwe vaardigheden. Plezier en actief in het water zijn staat centraal in de ze lessen.
Opgeven voor deze groep is telkens voor een blok van ongeveer 6  tot 8 lessen lessen, afhankelijk van hoe de schoolvakanties vallen.  Sommige kinderen doen een paar blokken mee, andere kinderen zwemmen meerdere jaren mee.
Ook deze les is in het zwembad van Reade.

Zwemgroep Drijfsijs
Twee jaar lang doen de kinderen kinderen mee aan een wekelijkse zwemles van een uur. De groep blijft de volle twee jaar bij elkaar en heeft les van twee vaste instructeurs.
Het begin van het traject staat in het teken van je volledig op je gemak voelen in het water én tijdens de zwemles. Hierbij ondersteunen we de kinderen om in het water zichzelf goed te coördineren. Hierdoor leren ze optimaal drijven en verwerven ze een goede basis om later op een ontspannen en krachtige manier de zwemlagen eigen te maken. Tijdens het traject krijgen de kinderen op drie momenten een medaille: het vosje (speelsheid en behendigheid), de uil (wijsheid en zin om te ontdekken) en de zalm (kracht en uithoudingsvermogen). Samen vormen deze drie dieren het fantasie-dier ‘drijfsijs’.
Aan het einde zwemmen alle kinderen tegelijkertijd af, ieder op zijn individueel behaalde niveau, voor het diploma ‘vrijzwemmen’. De ouders krijgen een uitgebreid overzicht van welk niveau hun kind behaald heeft voor de verschillende zwemslagen en de verschillende speciale vaardigheden (duiken, watertrappen, voetwaards zakken etc.).
Aan het einde van het traject zijn (tot nu toe) alle kinderen volledig zwemvaardig, Gedurende de twee jaar ontvangen de ouders meerdere keren een kort verslag van hoe hun kind het doet tijdens de les en hoe het zich ontwikkeld. We streven ernaar elk kind werkelijk te zien en te ondersteunen; als nodig delen we onze observaties met de betreffende ouders en waarderen de feedback van de ouders hierin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.