kinder-zwemgroep

Vrijzwemmen heeft een zwemgroep voor kinderen vanaf 5 jaar: Zwemgroep Drijfsijs.
Sinds 2012 leren wij kinderen op een ontspannen, leuke en goed uitgedachte manier van het water genieten en volledig zwemvaardig worden.
Eind augustus 2020 is er weer een nieuwe groep van 16 kinderen aan dit tweejarige zwemtraject begonnen (op dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur in het zwembad van Reade op de Overtoom in Amsterdam). Onze vijfde groep al weer.

Vanaf vrijdag 2 april 2021 zijn we een nieuwe zwemgroep gestart. Of eigenlijk twee zwemgroepen: van 16.00 tot 17.00 uur een basisgroep (vergelijkbaar met het eerste jaar van de tweejarige zwemgroep Drijfsijs) en een vervolggroep van 17.00 tot 18.00 (vergelijkbaar met het tweede jaar van zwemgroep Drijfsijs)
In de vervolggroep zijn nog plaatsjes vrij .
Vanaf vrijdag 13 mei 2022 start er weer een nieuwe basisgroep. Deze groep zit al vol maar je kunt je op een instroomlijst zetten
Voor het invullen van eventuele vrijkomende plekjes in de huidige basisgroep hanteren we een instroomlijst. We selecteren dan een kind dat ongeveer het zwemvaardigheidsniveau heeft van de kinderen in de groep op het moment van het vrijkomen van het plekje.
Eventueel breiden we de basisgroep uit van 8 naar 16 kinderen, dan komen er ook plekjes vrij.

April/mei 2023 start er weer een nieuwe tweejarige groep op de dinsdag (17.00 tot 18.00 uur) voor kinderen vanaf 5 jaar. De inschrijving voor deze groep is geopend.

Gevorderden zwemgroep
Ook zijn we een gevorderden groep voor kinderen die al een diploma hebben gestart, om hun zwemvaardigheden op te frissen en te verbeteren. Ook dit vind plaats in Reade van 18.00 tot 19.00 uur. Ook hiervoor kunnen nog kinderen worden aangemeld. Opgeven voor deze groep is voor minmaal 6 lessen, welke inschrijving automatisch voor 6 weken wordt verlengd tenzij je twee weken voor de laatste les van het blok waarvoor je je kind hebt ingeschreven deelname aan het volgende blok annuleert.

Zwemgroep Drijfsijs
Twee jaar lang doen de kinderen kinderen mee aan een wekelijkse zwemles van een uur. De groep blijft de volle twee jaar bij elkaar en heeft les van twee vaste instructeurs.
Het begin van het traject staat in het teken van je volledig op je gemak voelen in het water én tijdens de zwemles. Hierbij ondersteunen we de kinderen om in het water zichzelf goed te coördineren. Hierdoor leren ze optimaal drijven en verwerven ze een goede basis om later op een ontspannen en krachtige manier de zwemlagen eigen te maken. Tijdens het traject krijgen de kinderen op drie momenten een medaille: het vosje (speelsheid en behendigheid), de uil (wijsheid en zin om te ontdekken) en de zalm (kracht en uithoudingsvermogen). Samen vormen deze drie dieren het fantasie-dier ‘drijfsijs’.
Aan het einde zwemmen alle kinderen tegelijkertijd af, ieder op zijn individueel behaalde niveau, voor het diploma ‘vrijzwemmen’. De ouders krijgen een uitgebreid overzicht van welk niveau hun kind behaald heeft voor de verschillende zwemslagen en de verschillende speciale vaardigheden (duiken, watertrappen, voetwaards zakken etc.).
Aan het einde van het traject zijn (tot nu toe) alle kinderen volledig zwemvaardig, Gedurende de twee jaar ontvangen de ouders meerdere keren een kort verslag van hoe hun kind het doet tijdens de les en hoe het zich ontwikkeld. We streven ernaar elk kind werkelijk te zien en te ondersteunen; als nodig delen we onze observaties met de betreffende ouders en waarderen de feedback van de ouders hierin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.